14 gyorshajtó maradt jogosítvány nélkül

Több mint 80 bírságot szabtak ki, több jogosítványt és egy forgalmi engedélyt vontak be, a büntetések összértéke közelít a 90 ezer lejhez – derül ki a Hargita megyei rendőrség keddi közleményéből.

A tájékoztatás szerint a múlt hétvégén a Hargita megyei közúti szolgálat rendőrei ellenőrzéseket hajtottak végre az országos közutakon a balesetek számának csökkentése és a közlekedési szabályok betartatásának érdekében.

Az akció során összesen 84 bírságot szabtak ki, a törvényes sebességkorlátozás be nem tartása miatt, ami a közúti balesetek egyik fő oka, írják. 14 vezetői engedélyt foglaltak le gyorshajtás miatt, valamint egy forgalmi engedélyt. A szankciók összértéke meghaladja a 87.000 lejt.

Hozzátették, a rendőrök az alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt történő vezetés megelőzése érdekében is intézkedtek, alkohol- és kábítószer-tesztelő készülékekkel végzetek vizsgálatokat. A közlemény arra nem tér ki, hogy voltak-e ilyen esetek az említett időszakban és amennyiben igen, akkor hány. Azt viszont megjegyezték, hogy hasonló akciókra a jövőben is lehet számítani.

A kiemelt kép illusztráció / forrás: archív