Zuhanó repülőnek hitték a hegyimentők

A Gorj és Hunyad megyei hegyimentők kedd este riadókészültségbe léptek, miután egy fényes tárgyat észleltek az égen – számolt be Facebook-oldalán a Salvamont Románia.

A bejegyzés szerint az erős fényt kibocsátó, déli irányba zúgva száguldó objektum a Hunyad megyei Lupeni térségében jelent meg az égen. Az esti órákban szolgálatban lévő hegyimentők azt feltételezték, hogy a tárgy egy zuhanó repülőgép, és riadókészültségbe léptek.

A Salvamont Románia szerint a hegyimentőket az bizonytalanította el, hogy nem érkezett bejelentés a 112-es segélyhívószámra repülőgépbalesetről. Utólag a beérkezett információk és felvételek alapján megbizonyosodtak arról, hogy egy meteor jelent meg az égen.

„A következő órákban fog kiderülni, hogy a meteor Romániában zuhant-e le, vagy olyan magasan és gyorsan haladt, hogy elérte Bulgáriát vagy Szerbiát” – olvasható az országos hegyimentőszolgálat kedd késő esti bejegyzésében, ám sem a meteor felrobbanásával, sem a becsapódásával kapcsolatos hiteles információt nem találtunk.