Zsilvásárhelytől kapott ki az udvarhelyi női kézilabda klub

Negyedik mérkőzését is lejátszotta a Hargita Kézilabda Klub a román női másodosztályú kézilabda bajnokságban.

A zsilvásárhelyi csapat látogatott az udvarhelyi csarnokba, és sajnos Klimek és Mădălina Olariu vezetésével már az első félidő után tízgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. Az említett játékosok közül előbbi 9, utóbbi 7 góllal járult hozzá csapata 21-39-re megnyert mérkőzéséhez.

Az udvarhelyiek közül Miklós Flóra volt a házi gólkirály a maga 6 góljával, Chiratcu Andrea 4, és Kosza Kincső 4 találatig jutott, utóbbi ezt 4 kísérletből, százszázalékosan kihasználva a helyzeteit.

Az udvarhelyi csapat egyelőre pont nélkül áll a bajnokságban, ahogy Nagybánya, Szlatina és Nagyvárad, de rosszabb gólkülönbségük miatt ők állnak a tabella utolsó, tizenharmadik helyén. A bajnokságot az udvarhelyi lányokkal felálló besztercei Gloria vezeti. Fekete Anna Dóra, Bálint Noémi és Munteanu Korodi Krisztina nemcsak, hogy kapnak lehetőséget, de utóbbit csapata legjobbai közt kell említeni, a harmadik fordulóban Nagybánya ellen például ő volt a legeredményesebb játékos a maga tíz góljával.

A Mester Zsolt edző által irányított csapat a következő fordulóban Vâlceára utazik, ahol az október 17-re ütemezett találkozón mindkét csapat első győzelmének megszerzéséért lép majd pályára.

Kiemelt kép: illusztráció