Zsigmond Aranka festményeit nézheted meg

Fotó: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont

Zsigmond Aranka festészeti kiállítására várja az érdeklődőket a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont március 6-án, pénten 18 órától székhelyükre, az 1918. december 1. utca 9. szám alá.

A művész nem követ, nem utánoz művészeti irányzatokat, a maga megéléseiből származó üzeneteit több műfajban tolmácsolja, ennek egy kis szeletét igyekeznek megmutatni az udvarhelyi közönségnek, írják a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont oldalán.

A kiállítást Lőrincz Ildikó művészettörténész nyitja meg, Kalamár György színművész Farkas Árpád-verseket szaval, közreműködnek: András Péter és Székely Gyula zenészek.

A nagybaconi születésű alkotóművész 1967-ben érettségizett a marosvásárhelyi Zene- és Képzőművészeti Líceumban, majd 1967-1973 között a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola textil szakos hallgatója volt. Ezt követően művésztanárként tanított, mellette alkotott, 1986-ban debütált a kaposvári Dunántúli Tárlaton három falikárpittal. 14 és fél évet New Yorkban dolgozott antik szőnyegek restaurálásával, ám a vágya az volt, hogy időskorát Erdélyben töltse, így 2019-től Székelyudvarhelyen él.