Zsigmond Aranka festményeit nézheted meg

Zsigmond Aranka képzőművész festészeti kiállítása lesz megtekinthető a művelődési ház koncerttermében, a megnyitót szeptember 28-án, csütörtökön 17 órától tartják.

„Nem követ, nem utánoz művészeti irányzatokat, a maga megéléseiből származó üzeneteit több műfajban tolmácsolja. A jelen kiállítás munkásságának egy kis szeletét mutatja be, amelyeket az alkotóművész gondosan válogatott a kezdeti festményeitől a legfrissebbekkel bezárólag” – írják alkotásairól a kiállítást hirdető Facebook-bejegyzésben. 

Az esemény házigazdája Simon Mária Tímea igazgató, a tárlatot méltatja Lőrincz György író, fellép Kalamár György színművész.

Zsigmond Aranka nagybaconi születésű alkotóművész, 1967-ben érettségizett a marosvásárhelyi Zene- és Képzőművészeti Líceumban. Ezt követően a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola textil szakos hallgatója volt. Tanulmányai után a székelyudvarhelyi Művészeti Általános Iskolában és a Pedagógiai Líceumban tanított. 1985-ben Székesfehérvárra költözött, ahol művésztanárként tanított és alkotott. 1986-ban debütált a kaposvári Dunántúli Tárlaton három falikárpittal, 1992-ben alapító tagja volt a Fehérvári Művészek Társaságának. Közel 15 évet New Yorkban dolgozott antik szőnyegek restaurálásával. 2019-től Székelyudvarhelyen él, ahova hazahozta élete munkásságát, elismeréseit és alkotókedvét.

Kiemelt kép: Ambrus Bernadett