Zsidvei pezsgő került a Góbék kupájába

Középen a győztes udvarhelyiek: Györgydeák Apor, Ilyés Szabolcs.

Egyéniben és csapatban is elhozták a trófeát az udvarhelyi teqballosok az augusztus 28-29-én megrendezett Jidvei Beach Challenger Cup-ról. A nemzetközi teqball versenyt a Fehér megyei Zsidve községhez tartozó Küküllőváron, a felújított Bethlen-Haller kastély udvarán tartották.

A tőlük kapott beszámoló szerint több játékos érkezett a világranglista top 10-éből, például a világbajnok Bányik Csaba Magyarországról vagy a szerbiai Nikola Mitro, és további kiemelt játékosok Szerbiából, Tunéziából, Franciaországból, Magyarországról és Észak-Macedóniából. A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team csapata 9 játékossal képviseltette magát.

A szombati, első napon az egyéni versenyszám volt, homokpályán játszottak. A góbé Györgydeák Apor meg tudta nyerni a tornát a magyarországi Katz Balázs ellen, míg Ilyés Szabolcs a kisdöntőben a világbajnok Bányik Csabától vereséget szenvedett, így negyedik lett.

Vasárnap, a rossz időjárás miatt, a zsidvei sportcsarnokban szervezték meg a páros versenyt. A 16 induló csapatból 3 góbé páros is a legjobb 8 közé jutott. Végül az Ilyés Szabolcs/Györgydeák Apor kettős jutott be a négy közé, akik „egy emlékezetes mérkőzésen”, szetthátrányból fordítva győzték le a budapesti világbajnok Bányik Csabát és társát, Katz Balázst. Harmadik lett a vajdasági Újvidékről a Nikola Mitro/Maja Umcevic páros.