Zongoraszó tölti be péntek este a városházát

Pénteken, március 25-én este 18 órától zongoraestre vár a Szent István terembe a Székelyföldi Filharmónia. Az est meghívott előadója Diana Ichim fiatal zongoraművész, a közönség Szergej Rachmanyinov 10 Prelűd az Op. 23 és Op. 32 sorozatokból; 6 Moments musicaux, Op. 16; esz-moll Elégia, Op. 3, Nr. 1 műveket hallhatja.

A zongoraest bérletes előadásnak számít, de jegyeket a helyszínen is lehet váltani, az előzetes regisztráció mindenkinek kötelező a 0745.031.452-es telefonszámon, üzenetben.

Diana Ichim jelenleg a brassói Transilvania Egyetem zene fakultásának mesterszakos hallgatója. Hat éve tanul Dr. Stela Drăgulin zongoraművész irányításával, aki a romániai és nemzetközi zenei élet elismert személyisége. Egyetemi évei alatt Diana számos versenyen vett részt szép sikerrel: legutóbb a VIII. Art Braşov Estival verseny Kiválósági díját és a zsüri különdíját nyerte meg. Számos koncertet adott az országban és külföldön is: Bulgáriában, Mongóliában, Kínában turnézott nagy sikerrel. Nemrégiben abban a kitüntetésben részesült, hogy Romániát képviselhette az Expo2020 Dubai-on, több koncertet adva Románia pavilonjában, és a Jubilee Park-színpadon. Ez utóbbi színpadon az ő zongorajátéka nyitotta meg a Vatikán által szervezett Karácsonyi hangversenyt. Ugyancsak az ő zongorahangversenye nyitotta a Brassói Egyetem Zenei Központjának 2020-2021-es évadát, amelyet a londoni Román Kulturális Intézet is közvetített.