Zöld minden megye, ezer alatt a napi esetszám

Országos szinten harmadjára esett ezer alá a napi esetszám az utóbbi hét nap folyamán. Az összes megye 1,5 ezrelék alatt van. A kórházi betegek száma is nagyot, 6.181-ről 5.733-ra, esett, az intenzíven 919-ről 874-re. Közben csökkent a karanténba és elkülönítésbe helyezettek száma is, kivéve az intézményes karantén létszámát, az tízzel nőtt az utóbbi nap folyamán.

A megyében nagyjából ugyanannyi, húsz körüli a kedd óta regisztrált fertőzöttek és gyógyultak száma, az elhunytak száma az átlaghoz képest magas, öten haltak meg az utóbbi napon. Az országos tendenciához hasonlóan drasztikusan csökkent a kórházi betegek száma, 162-ről 133-ra, viszont nőtt az otthoni elkülönítésben lévők száma.

A városi kórházban is tovább csökkent a fekvőbetegek száma, 86-ról 81-re, így már egy hete száz alatt van ez az érték. Székelyudvarhely fertőzöttsége is tovább csökkent egy tizedezrelékkel, 2,38-ról 2,28-ra.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 12-én, szerdán közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: econ.ubbcluj.ro/coronavirus