Zenei kavalkádra fel!

Ének-, zongora-, hegedű- és csellóesteken, valamint vonószenekari koncertek színesítik Székelyudvarhely zenei életét október 23-27. között.

Az Őszi Zenei Kavalkád fesztivál öt napján biztosítanak változatos zenei műsorokat az Erdélyből, Magyarországról, Norvégiából és Németországból érkező elismert muzsikusok – írják a szervezők a sajtóközleményben.

Október 23-án, szerdán zongoraestre várnak a polgármesteri hivatal Szent István termébe 18 órától, ahol a brassói Szőcs Botond Fr. Chopin balladáit és prelűdjeit játssza.

Csütörtökön a már említett időpontban és helyen, azaz 18 órától a Szent István teremben kamaraest lesz. A székelyudvarhelyi származású Balogh Ferenc és a budapesti Sztankay Klára lépnek fel, műsoron lesznek T. Vitali Chaconne, W. A. Mozart e-moll szonáta (KV. 304), Ch. W. Gluck Melódia, Bartók B. és Gertler Szonatina, Hubay J. Zephir (Op. 30, No.5) és P. de Sarasate Basque caprice művei.

Pénteken szintén ugyanott és ugyanakkor Tokaji-Eikeset Krisztina (Norvégia), Brezóczki Gabriella (Németország), Czumbil Bernadette (Románia) kiemelkedő magyar zeneszerzők műveiből összeállított válogatással készülnek.

Szombaton a már megszokott helyen és időben kamaraestre várnak, ahol egy szólistaként és kamarazenészként is tevékenykedő nagyszebeni házaspár – Monica Florescu és Makcim Fernandez Samodaiev – fog a közönség elé állni L. van Beethoven F- dúr szonáta zongorára és gordonkára (Op.5, Nr. 1) és A-dúr szonáta zongorára és gordonkára (Op.69,Nr.3), illetve Gabriel Fauré Elégia (Op.24) alkotásaival.

Végül, vasárnap vonószenekari hangversennyel készülnek, ahol szólistaként fellép a budapesti Kádár István és Máté Győző. Erre a Székelyföldi Filharmónia hangversenytermében kerül sor, szintén 18 órától.

Kiemelt kép: Unsplash