Washingtonban is brillíroztak

Ifjú udvarhelyi közgáz-hallgatókat díjaztak az amerikai fővárosban.
Fotó: BBTE

Kiváló teljesítményt nyújtva csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University által szervezett stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyen Washington DC-ben, megszerezve a verseny második díját.

Az első helyen a new yorki Fordham University csapata végzett, a második helyet a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat szerezte meg, amelyet Kelemen Kincső és Barabási Tamás személyében két udvarhelyi versenyző is erősített.

A fiatalok olyan neves amerikai egyetemek csapatait előzték meg, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).

A McDonough Business Strategy Challenge névre hallgató versenyt 2019. február 5. és 10. között rendezték és összesen 19 amerikai, illetve európai egyetem vett részt rajta. A résztvevő diákok egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.

A kiváló eredményt elérő kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év).

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem közleménye