Vörössé vált az ég (videók)

Dugig telt a Patkó az újévet várókkal a Friday Rehab fellépésére hétfőn éjszaka, és a zenekar egy órás koncertje után egy úgynevezett piromusicalt lehetett megcsodálni.

„Előre komponált tíz perces zenére voltak fellőve a tűzijátékok. Összesen 3650 robbanás volt különböző effektekkel” – mondta el a szolgáltatásról Simon Tímea, a polgármesteri hivatal rendezvényszervezője. A tűzijáték a Székelyudvarhelyi Rendezvények nevű facebook oldalon utólag is megtekinthető.

A hivatal munkatársától azt is megtudtuk, hogy a tűzijáték 22 689 lejbe került. A közbeszerzést megnyerő nagyváradi Pyro-Technic Transilvania készítette a forgatókönyvet. A cég portfóliója szerint az ország összes nagyvárosában volt már dolguk, a temesvári szilveszter és a kolozsvári városnapok mellett a magyar államalapítás évfordulóján rendezett hatalmas tűzijátékban is vállaltak szerepet Budapesten, augusztus 20-án.

Fontos tudni, hogy a Baróti Szabó Dávid utcában felszerelt és onnan feleresztett tűzijátékok tartoztak csupán a városházi durrogtatáshoz, közben rengeteg magánakció is volt a városban, például a Bethlen-negyedi parkban és Szombatfalván is kivilágították az égboltot a színes, pattogó lövedékek.

Nem csak Udvarhelyen, a közeli falvakban is több magántűzijáték volt, egyik kollégánk a varsági kilátóból filmezte le az ottani durrogtatást, miközben körülötte a helyi rezesbanda a székely himnusszal búcsúztatta az óévet és köszöntötte az újat.