Voltak szép megvillanásai a Hargitának a veretlen Corona ellen

Fotó: GÁL ELŐD

A másodosztályos női kézilabdabajnokság eddigi legjobbja, a Brassói Corona volt a Hargita Kézilabda Klub vendége az idei év utolsó hazai bajnokiján. A brassóiak eddig minden mérkőzésüket magabiztosan nyerték és ennek megfelelően kezdték a december 7-ei, szerdai találkozót is, lerohanták Mester Zsolt együttesét.

Egy Szabó Szilvia góllal szemben hatot vágtak az első percekben. Folyamatosan növelni tudták az előnyüket, és rendre másodpercek alatt rohantak vissza és lőttek gólt, míg a túloldalon minden lövőhelyzetért nagyot harcoltak az udvarhelyiek.

Ami viszont bement, az bődületes nagy átlövésgól volt, ezeket Miklós Flóra és Szilvia mutatták be. A szép számban begyűlt közönség örömére negyedóra után elkezdtek érkezni az udvarhelyi gólok is, igaz, a Coronát továbbra sem sikerült megállítani, és szinte minden találtra kettővel válaszoltak, így a félidőre már több mint tízgólos előny alakult ki, 10-24 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész

egy Hargita góllal indult, és ez meg is hozta a szerencsét, sikerült olyannyira felvenni a ritmust, ha csak a második félidő góljait számoljuk, 1-2 góllal el is lépett volna a Mester-csapat. Aztán az utolsó tíz percre beálló brassói sorral még inkább volt keresnivalója a hazaiaknak.

Volt tíz perc, amikor még megszórta magát a Corona, ezalatt 20-34-ről, 25-43-ra módosult az állás. A kapusukat lehozva támadtak többnyire a brassóiak, ezt ki is használta 1-2 alkalommal a Hargita, például Gergely Nóra labdaszerzés utáni üreskapus találatánál. Azonban több esetben is későn reagáltak, hogy el kell ereszteni a lövést, mert még nem ért vissza a kapuba az ellenfél hálóőre. Ezeket és néhány eladott labdát leszámítva nagyszerű utolsó tíz percet produkáltak a lányok.

Minél többet dobjunk – járhatott Mester fejében, hiszen már a győztes kilétét tekintve nem volt tétje, de 40 másodperccel a vége előtt, az utolsó támadás megszervezéséért is időt kért. Így állt be a 31-49-es végeredmény, és így lett, hogy bár nagyon kikapott a Hargita Kézilabda Klub, dobott 31 gólt annak a Brassó Coronának, amelyik idén átlagosan 20 gól alatt kapott meccsenként.

Szabó Szilvia 9, Flóra és Nóra 5-5 gólja mellett Mester Noémi, Miklós Enikő, Sándor Aliz, Dénes Szidi, Chiratcu Andi, Szőke Orsi és Ördög Andi is jegyzett találatot, míg a meccset már hagyományosan végig védő Sánduly Zsófi néhány nagy védéssel vette ki a részét a csapatmunkából.

A Hargitát az utolsóelőtti 2022-es bajnokija után beérte, sőt jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte a tabellán Galaci CSM, így a nyolcadik helyen állnak.

A bajnokság jelenlegi állása:

De sebaj, Fogaras ellen egy hét múlva lehet javítani, majd 2023-as év elején, amikor első „tavaszi” mérkőzését éppen a galaciak ellen játsszák Szabó Szilviáék és idén egyszer – hazai pályán – már sikerült megverni őket. A meccset január utolsó hétvégéjén rendezik az előzetes menetrend alapján, miszerint február első hétvégéjén, a következő hazain a ligautolsó Bákói Stiința látogat az udvarhelyi csarnokba.

Idén még egy alkalommal ugyan nem bajnokin, de láthatjuk pályára lépni a lányokat, a Román Kupában a másodosztályos csoportját vezető Bukaresti Științát fogadják az előzetes menetrend szerint december 22-én.