Volt, amiért visszavágnia az SZFC-nek

Csoportrangadót játszott a 3. Liga rájátszásában a Székelyudvarhelyi FC, a tabellán mögöttük álló Pucioasa csapata látogatott a sétatéri stadionban. Mihai Ianc együttese az alapszakaszban két meccset játszott a Dâmbovița megyeiekkel, itthon döntetlent értek el, ott vereséget szenvedtek, így volt miért visszavágni. Ráadásul, amennyiben megverték volna a vendégeket, a tabellán a jelenlegi 4 pontos különbség 7 pontosra nőtt volna, bebiztosítva elsőségüket

Az SZFC Popa – Baga, Berkeczi, Merdariu, Kilyén, Savin, Guță, Simó, Petra, Antal és Pop összeállításban lépett pályára nagyszámú közönsége előtt, és remekül védekezett, ahogy a vendég gárda is. Ennek köszönhető, hogy ugyan nagyiramú volt a mérkőzés, mindkét csapat játékosai kihajtották magukból, ami a csövön kifért, mégsem jutottak el komolyabb lehetőségig egyik oldalon sem. Egészen addig, amíg az SZFC egy találatig is, azonban korábban szólt már a játékvezető sípja.

A 21. percben csak érkezett a székelyudvarhelyi találat, Antal a jobbszélről mozgott be középre, megtolta a labdát, majd még egyszer, két védőt is lerázott magáról, és amikor már üresre játszotta magát, ráfordult és a bal alsóba lőtt (1-0).

Ezt követően mindkét oldalon volt egy-egy szabadrúgás, de egyik sem volt különösen veszélyes. A vendégeké noha jól csavarodott, elment a sorfal mellett és kapura tartott, az erejét vesztett lövés gyerekjáték volt Popának. A székelyudvarhelyi hálóőr egyébként is magabiztos teljesítményt mutatott, a kezdeményező vendégek összes veszélyesen beívelt labdáját elcsípte, mielőtt az elért volna a középen érkező támadókig.

A második félidőben sem változott a játék képe, az SZFC kevés helyzetet alakított ki, azonban a nyomást gyakorolni próbáló vendégek akcióit is rendre megállították.

Ne siessetek, gyerekek! Vezetünk – szólt oda Antal a labdaszedőfiúkhoz egy vendég támadás után, és a srácok, a csapat korosztályos játékosai tették is a dolgukat, lecsípve néhány másodpercet a játékidőből. Ami is le is csorgott, noha a végén azért még volt izgulnivalója a hazaiaknak. A tizenhatos sarkáról végezhetett el szabadrúgást a vendég együttes, de Popa a helyén volt, így 1-0-ra verte a Székelyudvarhelyi FC a riválisát.

Győzelme után 7 pontosra nőtt a székelyudvarhelyiek előnye a tabellán Pucioasa előtt. A sétatéri stadion közönségének egy darabig nélkülöznie kell a hazai meccseket, az SZFC jövőhéten Barcarozsnyóra, a következő héten Sepsiszentgyörgye utazik, ahol az OSK második számú csapata lesz az ellenfelük.