Vojan mti irt íde Csebestyén Saba?

Február 16-án megosztott Sebestyén Csaba, volt RMDSZ-es képviselő egy bejegyzést a Facebook-oldalán. Egy ismerősünk küldte át a képernyőfotót azzal a megjegyzéssel, hogy reggelre nagy valószínűséggel a poszt el fog tűnni.

A bejegyzést böngészve hat nap után most már értjük, hogy nagy a baj! A kerítésre szállt kakas és a volt képviselő arckifejezése is utal rá.

Nem rendszám, euróról lehet szó!

A HU és a RO jelzésből következtethetünk arra, hogy két nyelven szeretett volna kommunikálni valamit, mert annyi betűt gépelt, hogy szinte biztos, nem rendszámot akart írni a szerző. Az ezresek és az euró kifejezés azt mutatja, a pénz a téma, az Altgra cég többszöri említése azt sugallja, hogy reklámról lehet szó.

Kacsa rovatunk megkérdezett egy grafológust is a témában: ez az íráskép egy korai Borboly Csabához hasonló, de késői macskakaparásnak is vélhetnénk. Meglehet, a bejegyzés felénél felült a billentyűzetre egy, a bukaresti parlament mellett szerzett cicó, nyilatkozta Képíró-Földes Aranka írásszakértő.

Országos évfolyamelső

Biztos, hogy a mi műveletlenségünk az oka, hogy nem értjük a szöveget, állapítottuk meg. Az RMDSZ volt ügyvezető elnöke, jelenleg a médiában dolgozó Kovács Péter kihasználva a korábbi munkahelyén szerzett tapasztalatokat, egyből adekvát módon szólt hozzá: „Azdme, ezz drva”.

„Pályázatírással foglalkozott, főleg kisgazdák számára, illetve a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnökekének, majd az RMDSZ udvarhelyszéki képviselőjeként tevékenykedett” – olvasható Sebestyénről abban a cikkben, amelyet az EP-választások alkalmával fizetett hirdetésként megjelentetett a Székelyhon portálon.

„Sebestyén Csaba Kolozsváron agronómia szakon országos évfolyamelsőként végzett” – fedezzük fel ugyanott, valószínűleg az egyetemen nem a betűvetéssel voltak elfoglalva, vagy ha igen, az aratás elmaradt, reagált a hírre továbbá a Kacsa rovatunk által megkérdezett grafológus.

Mindenesetre nem értjük, miért nem rangsorolták előrébb a választási listán, amikor már látszott két éve is, hogy Fűnyeremény egy ilyen politikus!