Vivaldit bírod?

Vonószenekari hangverseny lesz április 18-án, vasárnap 18 órától a Székelyföldi Filharmónia hangversenytermében. Az esten A. Vivaldi, D. Popper, A. Arensky művei lesznek hallhatók, csellón fellép Vilhelm András, Sviatoslav Perepelytsia, Kováts István, a koncertmester Engel Lajos-Lehel.

A hangversenyre előzetes regisztráció szükséges, sms-ben a 0745031452-es telefonszámon, jegyeket a helyszínen válthatnak az érdeklődők, írják a közleményben.

A fellépőkről:

Vilhelm András 1988-ban született Marosvásárhelyen. Hangszertanulmányait a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban kezdte, majd a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián folytatta, de számos mesterkurzuson részt vett és előadóversenyeken díjazták. 2011 és 2013 között a Szatmári Dinu Lipatti Filharmónia előadóművésze, 2014 és 2015 között ugyanitt a cselló szólam vezetője, jelenleg a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Szimfonikus Zenekarának csellistája, de tagja több más zenekarnak is, például az Electric fesztiválon többször fellépő Notes&Ties-nak, és játszik a Székelyföldi Filharmóniában is.

Sviatoslav Perepelytsia 1992-ben született Harkiv-ban (Ukrajna), zenész családban. Zenei tanulmányait öt évesen kezdte, a Dnipropetrovsk-i városi zeneiskolában, hét éves korától rendszeresen lépett fel szólistaként a Dnipropetrovsk Állami Szimfonikus Zenekarral. 2005-től a kijevi M. Lysenko Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója volt, érettségi után felsőfokú tanulmányait a düsseldorfi Robert Schumann Zeneakadémián folytatja. Jelenleg a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Szimfonikus Zenekarának csellistája.

Kováts István Székelyudvarhelyen született 1978-ban. Zenei tanulmányait a Palló Imre Művészeti Líceumban kezdte, majd a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémián folytatta, számos mesterkurzuson vett részt. 2003-2008 között a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia zenekarának csellistája, majd 2008-tól a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenekarához szerződik. Ugyanettől az évtől a Székelyföldi Filharmónia zenekarának cselló szólamvezetője. A Grazioso Vonósnégyes alapító tagja és hangszerelője, pop, rock és filmzenei vonósnégyes átiratait világszerte játsszák.

A kiemelt kép illusztráció. Székelyföldi Filharmónia Facebook-oldala