Viszlát, tavasz!

Erőteljes lehűlést jósolnak keddtől a meteorológusok, akár 10 Celsius-fokkal is csökkenhet a hőmérséklet hétfőhöz képest. A változás különösen az ország déli részén lesz hangsúlyos, hiszen ott a napokban 20 fok fölötti értékeket is mértek, keddtől azonban kicsivel a sokéves átlag alá fog alakulni a hőmérséklet.

A déli, keleti és központi területeken felhős lesz az égbolt, napközben kiterjedt területeken várható csapadék, hegyvidéken havazás, Erdélyben havaseső is kialakulhat, éjszaka elvonulnak a felhők. A nappali hőmérséklet 6 és 15 Celsius fok körül várható, míg éjszaka -5 és 5 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán is hűvösebb lesz, mint az évnek ebben az időszakában lenni szokott, az égbolt változóan felhős lesz, és elszórtan eső is eshet, észak-keleten a vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. A havazás és az erős szél a hegyvidékeken lesz jellemző.
A hőmérsékleti maximumok 4 és 14, a minimumok -7 és 3 Celsius-fok körül várhatóak. A hegyközi medencékben ennél is hidegebb lehet, zúzmarás tájra ébredhetünk reggel.