Visszaállt a régi forgalmi rend a Bethlen utca egyik szakaszán

A csúcsidőben tapasztalt forgalmi nehézségek, lakossági visszajelzések miatt csütörtök reggeltől visszaállították mindkét, központ felé haladó forgalmi sávot a Bethlen utcán, a Solymossy utca és rendőrség közti szakaszon.

Fotó: Pál Edit Éva

A fenti képen látható: a rendőrség előtt visszaterelik a Solymossy felé haladó autókat egy sávra, a szemből érkezőknek pedig visszaadják a korábban elvett forgalmi sávot. A rendőrség elé egy sárga rácsot is felfestettek, ami arra figyelmeztet, hogy álló kocsisor esetében azt a részt szabadon kell hagyni.

A városháza közösségi oldalára szerdán éjjel feltöltött bejegyzésben kiemelik, hogy a döntés az állami rendőrség vezetőinek egyetértésével született meg. A tervezési időszakban lehetőség van a hibák javítására, a városlakók igényeihez igazodni – áll a városháza Facebook bejegyzésében.

Zörgő Noémi sajtószóvivő tájékoztatása szerint azért kellett ilyen hirtelen, az éjszaka leple alatt elvégezni a munkálatokat, mert csak éjszaka engedi a forgalom a festést, az egyre alacsonyabb hőmérséklet sem kedvez a festéknek, és a hét folyamán lejár az útfestő cég megbízása.