Villanyoszlopnak és kőnek is ütköztek a hétvégén

Volt, aki lopott, volt, aki jogsi nélkül vagy drogok hatása alatt vezetett: ezek történtek a július 21–23-as hétvégén a Hargita Megyei Rendőrség közleménye szerint.

Július 21-én

19 óra körül a keresztúri rendőrök tetten értek egy 21 éves etédi férfit, aki lakóhelyén vezette személygépkocsiját, de nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára. Jogosítvány nélküli vezetés miatt bűnügyi eljárást indítottak a férfi ellen.

Szintén 21-én, 11 óra 30 perc körül egy 27 éves parajdi férfit igazoltattak a rendőrök, és kábítószertesztet végeztettek vele, ami pszichoaktív anyag jelenlétét állapította meg a szervezetében. Ellene is eljárás indult tiltott szerek hatása alatt történő vezetés miatt.

Másnap

a székelyudvarhelyi rendőrök azonosítottak és 24 órára őrizetbe vettek egy 29 éves Maros megyei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 21-én egy 56 éves székelyudvarhelyi nő hátizsákjának zsebéből ellopott egy mobiltelefont. Ellene lopás miatt indítottak eljárást.

16:50 körül Varság és Zetelaka között történt baleset a 138/B úton: egy 33 éves varsági férfi elvesztette uralmát a gépjárműje felett, és az úttesten kívül egy nagy kőnek ütközött. A baleset során az autó 15 éves utasa személyi sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra kórházba szállították.

A sofőr nem állt alkoholos befolyásoltság alatt. Az esemény körülményeinek megállapítása érdekében a nyomozás folytatódik.

Vasárnap

hajnali 1 óra körül a székelyudvarhelyi rendőrséget az 112-es segélyhívószámon értesítették egy közúti balesetről. A vizsgálatok során kiderült, hogy egy 18 éves fenyédi fiatalember, miközben személygépkocsival közlekedett Székelyudvarhely egyik utcáján, elvesztette uralmát a jármű felett, áttért az ellenkező sávba, egy villanyoszlopnak ütközött, majd felborult.

A fiatal sofőr sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. Nem állt alkoholos befolyásoltság alatt.

Délután 16 óra körül Parajdon történt baleset. Egy 44 éves brassói férfi személygépkocsival közlekedett a D.N.13/A úton, előzni szeretett volna, de közben elütött egy 36 éves Maros megyei férfit, aki egy motorkerékpárt vezetett, aki egy úttesten kívül parkoló autóba csapódott.

A motorkerékpár vezetője személyi sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A két sofőrt alkoholszondával vizsgálták, az eredmény mindkét esetben nulla volt. A rendőrök az ügyészség koordinálásával vizsgálják a baleset okait és körülményeit.