Világlátott színdarab Zeteváralján és Udvarhelyen

Fotó: Osonó Színházműhely Facebook-oldala.

A Székelyföld Napok programsorozatának részeként az Osonó Színházműhely több településen előadja az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista darabját.

A színházi mű szövegkönyvének kiindulópontjául fiatalok személyes történetei szolgáltak. Éppen ezért olyan témaköröket járnak körül, mint a fiatalokat érintő társadalmi-szociális problémák, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzete – megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. Az előadásról készült előzetest ide kattintva nézheted meg.

A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című egy órás darabot interaktív beszélgetés követi majd.

A zeteváraljai művelődési házban október 7-én, pénteken 19:00 órától kezdődik az előadás. Az épületet Gyergyó felé haladva, az ivói eltérő után jobbra találod a zetelaki polgármester magyarázata szerint.

Székelyudvarhelyen pedig október 10-én, hétfőn 19 órától a Kossuth u. 20 szám alatti Siculus Ifjúsági Házban, az UFF nagytermében mutatják be a darabot.

Az Osonó Független Színházműhely fennállása óta megfordult már 3 kontinens, 24 ország, 190 település színpadán. 596 előadást tudhatnak maguk mögött, mialatt 12 nemzetközi fesztiválmeghívást és 2 legjobb előadást díjat gyűjtöttek be. Céljuk: „korunk mindennapi történéseit felismerni, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keresni.