Világhírű jazztrió tér vissza hozzánk

A Mike Parker’s Trio Theory, fotó: a zenekar weboldala

Ha szereted a jazz zenét, valószínű, hogy ismered a Mike Parker’s Trio Theoryt, amely a régi G. Caféban is adott néhány teltházas koncertet. Most szerdán, május 25-én újra Udvarhelyen zenélnek, mégpedig a Jámbor Tehénben este 19 óra 30 perctől.

Ekkor hallhatod Mike Parkert, New York-i származású basszusgitárost és zeneszerzőt, a kétszeres Grammy-jelölt Frank Parkert dobon, valamint Krakkó elismert tenorszaxofonosát, Slawek Pezdákot. Az esemény beharangozójában azt írják rójuk, hogy kombinálják Charles Mingusnak, a Radioheadnek, Maurice Ravelnek, The Bad Plusnak, Led Zeppelinnek, David Bowienak és a hip-hop legenda A Tribe Called Questnek a hatásait, „hogy csak néhányat említsünk”.

A trió 2014 novemberében merész vállalkozásba kezdett: egy 27 éjszakából és 27 koncertből álló maratoni turnéval indította pályafutását, azóta több mint 400 koncerten és fesztiválon lépett fel 15 országban, Hollandiától Lengyelországon és a Baltikumon át a Balkánig, olyan fesztiválokon is, mint a Mondriaan Jazz Festival (NL), a Krokus Jazz Festival (PL), a Praha Jazz Festival, a Jazz Goes To Town (CZ), az X Jazz Festival (DE) ), MediaWave Fesztivál (HU), Transilvania Jazz Festival (RO), Mailaul Fesztivál (EE).

2016 áprilisában kiadták Parker harmadik albumát, az Alive Out There-t, amelyet élőben vettek fel a 2015-ös őszi turnéjuk során. 2018 őszén megjelent legújabb stúdióalbumuk, a Shiny Objects, Dark Places.