Világbajnokok a Rákóczi Centerben

Fotó: a Nemzetközi Teqball Szövetség Facebook-oldala

Világbajnokok és világbajnoki dobogósok egymás hegyén-hátán, köztük udvarhelyiek is, lesznek az első Romániában, Székelyudvarhelyen rendezendő nemzetközi teqball versenyen, a Challenger Cup-on.

A verseny nem meghívásos, mindenki nevezhetett, de „mindenki ott lesz, aki számít”, árulta el Ilyés Szabolcs szervező, a Góbék Teqball Team elnöke és világbajnoki bronzérmes teqball játékos.

Ki az a mindenki?

Például a korábbi évek világbajnokai, a Budapesten diadalmaskodó Blázsovics Ádám-Bányik Csaba duó, és a Reimsben csúcsra érő Bogdan Marojevic-Nikola Mitro páros, és a páros világranglistán negyedik helyezett Grondinnal felálló franciák, Tunézia, Algéria, Marokkó, Lengyelország párosai. A legeredményesebb teqball egyesület, a Phoenix Teqball Academy a világbajnok Blázsovics-Bányik kettős mellett további három párral nevezett a versenyre.

Ami a székelyudvarhelyi duókat illeti, a Góbék Teqball Team úgy néz ki, három párossal méretteti meg magát, a világbajnoki bronzérmes Ilyés Szabolcs és Lázár Zsolt mellett a Schram Péter-Györgydeák Apor, Balázsi Csaba-Kovács Tamás kettős indul.

Egyéniben

is jelen lesz az eddigi két világbajnokság győztese, Blázsovics Ádám és Szécsi Barna. Utóbbin kívül nem nevezett olyan székelyudvarhelyi játékos, aki nem a Góbék Teqball Team tagja. Az udvarhelyi klub részéről „egyéniben is mindenki indul Schram Petér kivételével”. Rajtuk kívül versenyez a világranglista-vezető lengyel Adrian Duszak, aki Budapesten a második helyet csípte meg, és az a Bogdan Marojevic is, akit a vébé bronzmeccsén sikerült legyőznie Györgydeák Apornak.

Az egyéni verseny küzdelmei szombaton reggel nyolc órától kezdődnek a Rákóczi Centerben és délután 3-4 óráig tartanak, vasárnap ugyanebben az időszakban a párosok küzdelmeit rendezik. Minden döntő vasárnap késődélutánra esik:„18 óra 30 perctől kezdődik a főattrakció, a gála, amire majd érdemes lesz kijönni, ezen belül lesz az egyéni döntő, a páros kisdöntő és a páros döntő is” – mondta el Ilyés.

A lebonyolításról elárulta, hogy nyolc csoportba fogják sorsolni a jelentkezőket mind a párosok, mind az egyéni versenyben. Mivel ezekbe nők is nevezhettek, nem rendeznek külön versenyt nekik. Szombaton a teqball versennyel párhuzamosan egy lábtenisz bajnokság is lesz, ide is nevezhetnek a teqballosok. Az eseményre a belépés díjtalan.