Vigyázz, csúszik!

A Szentimrén befelé jövet figyeltünk fel arra péntek délelőtt, hogy mindjárt nekimegyünk autóval valaminek vagy valakinek, annyira csúszik az út, pedig nem is látszik se hó, se jég rajta. Szóval érdemes óvatosan közlekedni gépjárművel meg gyalog is, biciklivel egyáltalán nem ajánlott.

Közben állítólag szórják a csúszásgátlót, a hótalanítással megbízott RDE Harghita műszaki igazgatója azt mondta: a reggel még nem volt gond, de később a pára megfagyhatott, a helyi rendőrségtől értesültek, hogy csúszik, és avatkozzanak be, 11 órakor úton voltak az autóik.

Amíg a gépek az utcánkba érnek, lakosként mi is tehetünk a balesetek megelőzéséért: a város különböző pontjain vannak homokládák, ezekből bátran lehet lapátolni a kapunk elé, javasolta erre vonatkozó kérdésünkre Bálint Lehel.

A helyi rendőrség egyébként fel is szokta hívni a városlakók figyelmét arra, hogy a járdák azon szakaszaiért, amelyek magántulajdon előtt húzódnak (pl. kapuk előtt), a tulajdonosok felelnek a hótalanításért, csúszásgátlásért.