Videón a helyi rendőr elsodrása

Két felvételt juttatott el kérésünkre szerkesztőségünkbe a helyi rendőrség a szerdán történt incidensről, amelynek kapcsán közleményben állították, hogy a helyi rendőrség munkatársát bántalmazta ugyanaz a személy, aki 2019-ben egy másik munkatársukat is bántalmazta.

A rendőrautó hátsó fedélzeti kamerája által rögzített, 27 másodperces felvételen az látszik, hogy a sofőrt a rendőr az étterem felől az autóhoz kíséri, az kinyitja előbb a hátsó, majd az első ajtót, és beszáll a kocsiba. A rendőr mellette áll az ajtóban, az ajtó hátrább nyílik, majd felgyúlnak a kocsi fényei, gázt ad a sofőr és elhajt, magával sodorva a helyi rendőrt is.

A második, 8 másodperces felvételt a rendőrautó másik, elülső fedélzeti kamerája veszi, ezen azt látjuk, hogy a szembesávon halad a kocsi, a rendőr kiszabadul az egyik tömbház előtt, visszafut a rendőrautóig, miközben az őt elsodró autó, már zárt ajtóval elhajt a szembesávon, a folytonos vonalon túl.

Mivel korábban a bántalmazással vádolt személlyel is beszéltünk, és ő informálisan azt mondta, hogy a helyi rendőrség tájékoztatása egyoldalú: kimaradt belőle az a rész, hogy őt megráncigálja a helyi rendőr, erre az aspektusra is rákérdeztünk László Szabolcstól.

Konkrétan azt kérdeztük, hogy ráncigálás vagy más erőszakos cselekedet történt-e, és ha igen, miért hiányzik a felvételről. A helyi rendőrség vezetője azt válaszolta, hogy a felvételnek az a része a nyomozati anyag részét képezi, ezért nem hozhatják nyilvánosságra.

– Nem ráncigálta meg, hanem az illető el akarta hagyni a helyszínt, hogy az étterembe menjen irataiért, de a helyi rendőr ellenállt ennek, mert korábban már megtörtént, hogy ezzel az ürüggyel elhagyta a helyszínt. Ekkor volt néhány feszült pillanat, de nem történt tettlegesség, nem kellett kényszerítő intézkedést alkalmazni, és sérülés, bántalmazás sem történt. Ha elkezdődött volna a kényszerítő intézkedések folyamata, akkor motozást követően bilincsbe verve kellett volna elvinni a helyszínről – állítja a rendőrfőnök.

Próbáltuk elérni a tilosban PArkoló személyt is, hátha közreadja a felvételt, de nem sikerült.

Az ügyben nyomozás folyik.