Veszélyes helyen mászkáltak, a sziklák közé zuhantak (frissítve)

Több mentőcsapat kereste szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a Bucsecs-hegység északi oldalán, a Molnár-fogak (Acele Morarului) nevű helyen szakadékba zuhant két turistát – derül ki a Salvamont honlapjára feltöltött közleményből.

Fotó a helyszínről. Forrás: rucksack.ro

A 16 Buşteni-i és szinajai hegyimentő feladatát nem csak a sötétség, hanem a jellegzetes sziklatűk körüli terep is nehezítette, a két 40 év körüli férfi akár 200 métert is zuhanhatott az Agerpres első információi szerint.

A két turista egy túravezető által irányított háromtagú csoport tagja, egyiküket bordasérüléssel találták meg, a másiknak a válla ment ki és egy lába eltörött. A sérülteket október 22-én hajnalban valamikor 2 és 3 óra között sikerült kimenteni a sziklák közül, tudtuk meg a Salvamont Facebook-oldaláról.

Frissítés (12.45):

A mintegy 14 órán át tartó mentőakciót követően a hegyimentők átadták a mentősöknek a két sérült turistát. A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint helikopterrel Buşteni-re szállították, onnan pedig mentővel a Ploieşti-i kórházba viszik őket.