Vesszőseprűvel szedték fel a friss aszfaltot

A közösségi oldalon terjed az a videó, amin egy férfi vesszőseprűvel felsöpöri a frissnek látszó aszfaltréteget az útról. A férfi így tiltakozik a rossz minőségű aszfalt miatt, arra kéri a helyi és megyei önkormányzatot, ne vegyék át a munkát, amivel „bolondnak nézik a baconiakat”.

Vesszőseprűtől is elromlik az új aszfalt

Évek óta várják az aszfaltot Kisbaconban, hogy jó úton közlekedhessenek a helyiek.

– A fagy mit fog elművelni az aszfalttal, ha fel lehet seperni vesszőseprűvel? – kérdezi Veres Zsolt a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében, akit telefonon értünk el.

Elmondta, néhány hete végeztek aszfaltozási munkálatokat Kisbacon utcáiban, a videó az egyik ilyen utcában készült. A Templom utcában december 7-én fagyban dolgoztak, az út töltését a Csordajáró menti patakból bányászták ki, sárosan és iszaposan. Jelenleg a két település, Nagybacon és Kisbacon közötti szakaszon dolgoznak a szakemberek.

Veres Zsolt szerint az lenne a megoldás, ha következő év nyarán száraz időben legalább öt centiméteres koptatórégeteg húznának a rossz minőségű aszfaltra.

– A munka kritizálása nem azoknak a munkásoknak szól, akik ezeken a szakaszon dolgoztak. Egy asztalos is olyan faanyagból tud dolgozni, amilyet a főnöke beszerez neki. Nem az alkalmazottakat terheli annak a felelőssége, hogy milyen összetételű az aszfalt, hanem azokat, akik tehetnek ezért, a mérnökököket, a csúcsvezetőséget. A legfontosabb az, hogy nem ilyen minőségű utakra van szükség – mondta el a férfi megkeresésünkre.