Vereség a rangadón

Eddig csak hazai pályán tudta legyőzni Nagyváradot a Szejke SK.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

A Nagyváradi VSK–Szejke SK találkozóval vette kezdetét a férfi kézilabda A-osztály D csoportjának küzdelme. A csütörtöki találkozó előtt az udvarhelyiek a tabella éléről várták az összecsapást, míg vendéglátójuk a második pozícióból. Kettejüket mindössze egy pont választotta el egymástól.
Az első fordulóban egy góllal maradtak alul az udvarhelyiek a nagyváradiak otthonában (32–31) , a hatodikban hazai pályán az udvarhelyiek voltak jobbak (38–31).

A tizenegyedik forduló mérkőzésén Sipos Lóránt edző a Orbán Szilárd – Buguleț, Komporály, Kopacz, Fekete, Orbán Levente, Jére kezdő hetessel indította a találkozót. Jól kezdett a Szejke, a hetedik percig három gól is volt az udvarhelyiek előnye, a hazaiak ekkor szerezték első találatukat. Az előny azonban nem tartott sokáig, a nagyváradiak a 11-ik percben átvették a vezetést (6–5), és a tizennyolcadikban már hárommal vezettek.

Sipos időkérése kellett, hogy a Szejke összeszedje magát. A folytatásban Komporály két értékesített hetesével egyre csökkent a két csapat közti különbség (11–10). A 22-ik percben Orbán Levente egyenlített, de erre is jött a gyors válasz a nagyváradiaktól. Buguleț találatával előbb ismét egyenlített az udvarhelyi csapat, majd Komporály szerezte meg a vezetést hetesből (12–13). Az első félidő végéig az egy gólos előnyt nem tudták megőrizni az udvarhelyiek, 16–16-os döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben nyolc percig haladt fej-fej mellett a két együttes, de rendre a hazaiak vezettek, ekkor 22–20 állt az eredményjelzőn. A vendégek részéről egy tizenhárom perces gólcsend következett, a Szejke az 51-ikben szerezte a huszonegyedik találatát, ám ekkor a hazaiak már huszonhétnél jártak.
Úgy tűnt, hogy ekkor eldőlt a találkozó sorsa, ám az udvarhelyiek két perccel a lefújás előtt egy gólra csökkentették a különbséget. Másodpercekkel a vége előtt, 28–27-es hazai vezetésnél az udvarhelyiek támadhattak, ám lövésig nem jutottak el. Egy góllal kapott ki a Szejke SK. A két együttes helyet cserélt a tabellán.

Az udvarhelyiek hazai pályán javíthatnak. A tizenkettedik fordulóban, szombaton 18 órakor a sereghajtó Torda II. együttesét fogadják a városi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda A-osztály, 11-ik forduló:

Nagyváradi VSK–Székelyudvarhelyi Szejke SK 28–27 (16–16)

A bajnokság állása:

1. Nagyvárad 24 pont.
2. Szejke SK 22 p.
3. Segesvár 18 p.
4. Nagybánya II. 13 p.
5. Szeben 10 p.
6. Torda II. 4 p