Velük játszott volna a Szejke a Bölények Ligájában

fotó: SINKA-KIRÁLY LEVENTE | archív

Udvarhelyiként keserédes érzés látni a Bölények Ligájának beosztását, hiszen a programban még a feljutást kivívó Szejke Sportklub is szerepel, noha a klub egy héttel korábban jelentette be, hogy anyagi gondok miatt nem indul a sorozatban.

Az idén tizennégy csapatosra csökkentett ligában a Szejke a Suceava ellenében lépne pályára itthon az első fordulóban, amelyet augusztus 29-étől rendeznek. Ezután a temesvári Poli következne, majd a harmadik fordulóban Bukarestbe látogatna a csapat, ahol a CSM lenne az ellenfél. Az ötödik, hatodik és hetedik forduló lenne a csapat legkeményebb periódusa, elsőként – a múlt szezonban második helyen végző – Tordával, majd a Steauával, végül a hatodikban a bajnok Dinamo Bukaresttel játszanának Komporályék. Ha vállalni tudták volna.

A Prosport hírportál hétfői cikkének végén megjegyzik: hogy a feljutó székelyudvarhelyi klub a napokban jelezte a szövetségnek, hogy nem vesz részt a bajnokságban, és helyüket valószínűleg az U Cluj veszi át. Ezzel kapcsolatosan már nyilatkozott is Liviu Hossu, a kolozsvári csapat menedzsere, aki sajnálatát fejezte ki az udvarhelyiek iránt, hozzátéve, hogy várják a szövetség meghívását, ők fel vannak készülve, hogy éljenek a lehetőséggel.