Velük bulizhatsz a Double Rise-on

Augusztus 11. és 13. között elkezdődik a Double Rise fesztivál, írják közleményükben a szervezők.

A húzónevek

augusztus 11-én a 4S Street, a Blahalouisiana, a Szabó Balázs Bandája és a Carson Coma, második nap a Kaukázus, Auervoir, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Csaknekedkislány, 13-án a Fran Palermo, The Biebers, Kiscsillag és a Magashegyi Underground lesznek.

Mi lesz még?

A kisszínpad műsorai váltásban fognak működni a nagyszínpaddal, melynek célja lehetőséget biztosítani olyan erdélyi zenekarok számára, mint a Szintaxis, A Csajod, Dreamflow, 8 Light Minutes, 3 AD, Szempöl, The Fuzz Button, valamint a Teddy Queen.

Az előző évhez hasonlóan idén is megmarad a Hencsergő kikapcsolódási, pihenési helyszínként, ahol a fesztiválozók kifújhatják magukat.

Az előző évekhez hasonlóan lesz Folkudvar is, ahol a hagyományos művészetek lesznek hangsúlyosak: itt a kicsiket kézműves foglalkozásokkal, gyerekelőadásokkal, hangszersimogatóval várják a délelőtti órákban. Késő délután és este a felnőtteké lesz a főszerep: Kacsó Hanga Borbála és Berecz István tanításában új tánclépéseket és népdalokat sajátíthatnak el a résztvevők, valamint Kádár Ignác és párja fog tánc-mesterkurzust tartani az érdeklődőknek. Lesz még folkkocsma-kvíz, idéntől pedig amatőr táncegyüttesek, illetve fiatal erdélyi, valamint kárpát-medencei népzenészek is jelentős szerepet kapnak a programkínálatban. A koncertek között kiemelték a Kedves Zenekart, a Hevedert, az alappillérnek tekintet Tokos Zenekart, és a tradicionális gyökerekkel rendelkező Parno Grasztot is. Sőt, népdalokat is tanulhatunk itt, ha részt veszünk a palatkai, szászcsávási, valamint kalotaszegi adatközlők előadásain.

Ha színházra és irodalomra vágynál

A beregszászi, Budapesten ideiglenes otthonra lelő Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház új előadását, A helység kalapácsát is meg lehet majd nézni.

A színházi kínálatot kiegészítik a marosvásárhelyi színi akadémia növendékeinek előadásai, de olyan kortárs művek is bemutatásra kerülnek majd, mint például Dálnoky Csilla szereplésével Háy János A halott ember című szövege.

Az irodalmi helyszínen megemlékeznek a 125 éve született Tamási Áronról is: a Bölcső a hegyek között lesz látható, melyet Juhász Anna fog megnyitni.

Képviseli magát a fesztiválon a POKET Zsebkönyvek, bemutatót tart Ugron Zsolna és Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere is.

Mennyibe fog fájni?

A háromnapos fesztiválbérlet 268 lejbe kerül, napijegyeket 129 lejért lehet beszerezni itt. Bővebb programot itt találsz.

A kiemelt kép archív fotó