Vela: nem jó, ha most hazajönnek

Felhívást intézett Marcel Vela belügyminiszter a külföldön élő román állampolgárokhoz kedd este, hogy ne térjenek haza ebben az időszakban, hangsúlyozva, hogy ha az országba jönnek, intézményes vagy otthoni karanténba kell vonulniuk.

„Felhívást intézek a diaszpórában élő testvéreinkhez: az itthon élőknek nem jó, ha most hazajönnek. Tudniuk kell, hogy egyenesen karanténba vagy házi elkülönítésbe kell vonulniuk. Bölcsességükre és érettségükre apellálok most. Most jobban kell vigyáznunk gyermekeinkre, szüleinkre és nagyszüleinkre, mint eddig bármikor” – fogalmazott Vela.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!