Végig mosolyogva vert bő félórát ellenfelére Fazakas Bíborka

300 indulója volt a távnak, fotók: Mátrabérc Trails Facebook-oldal

Fazakas Bíborka futott, és ha fut, nem marad el a teljesítmény sem. Április 24-én a Sirok-Kőkútpusztáról induló, és Szurdokpüspökibe érkező 54 kilométeres Mátrabérc Trail versenyen vett részt a Városi Sportklub futója. A táv során a dolgát 2.750 méteres szintemelkedés is nehezítette a mintegy 300 induló terepfutónak, akik a Mátra főgerincén szaladtak végig.

Bíborka végig az élen haladt, már a második időmérőnél, Oroszlánváron a második helyen szaladt, az összetett női versenyben csupán a magyar országos bajnok, Tiricz Irén előzte meg, aki végül meg is nyerte a Mátrabérc Trailt. Bíborka 25 perccel maradt el tőle, 6 óra 13 perc alatt másodikként, korkategóriájában elsőként teljesítette a távot, viszont a mögötte végző Bürge Mariannra 35 percet vert. A hölgyek összetett versenyének díjátadását ide kattintva nézheted meg.

Fazakas Bíborka

„Jól volt jelölve (a pálya), jó volt az időjárás. Minden rendben volt. Ennyire voltam elég ma” – nyilatkozta a község iskolájánál felállított célba érkezve. Élvezte, „talán ez a lényeg”, végigmosolyogta az egészet – mondta, a céljairól pedig annyit, hogy jó nagy listája van az elkövetkezendő időszakra versenyekből, amelyen a június elején tartandó UHT (Ultra-Trail Hungary) is szerepel, Magyarország legrangosabb terepfutóversenye.

„Igaz, hogy 6 óra alatt szerettem volna teljesíteni a versenyt, de így is elégedett vagyok, esett az eső, néhol nagyon nagy volt a sár. Azzal számoltam, hogy a bajnoknő megelőz, hiszen ez nem teljesen az én távom, majd a hosszabb versenyen visszavághatok. Népes tábor volt, boldog vagyok az eredményemmel, elégedett a szaladásommal” – írja beszámolójában a VSK Udvarhely atlétája.