Véget értek a diáknapok

Egy eseménydús és élményekben gazdag hét után elérkeztünk a diáknapok utolsó napjához, ezúttal a helyszín a Szejke volt. 

Az utolsó napot egy kincskereséssel indították a csapatok, melynek nyertese a Szevasz Tavasz  csapata lett. Ezt követően a csapatok elkezdték a főzést, közben egy ügyességi feladattal kellett megküzdeniük, melynek lényege az volt, hogy bekötött szemmel áttöltsék a vizet egyik pohárból a másikba, anélkül hogy a poharak egymáshoz érnének. Miután elkészültek az ételek, meg is kóstoltuk őket. Legnagyobb meglepetésünkre mindenkinek nagyon jól sikerült, és rengeteg kreatív tálalást láthattunk. A csapatok által készített ételekből minden szervező jól lakott. 

Fotók: GÁL Előd

Az ebéd lejártával a csapatok összefoglalták egy vers formájában a heti eseményeket, a diákpolgármester-jelöltek pedig meglepetéssel készültek a szervezők számára, felmentek a színpadra, és egyikük, Nagy Péter megköszönte a munkájukat.

Az utolsó programpont az elmaradhatatlan  kötélhúzás volt, melyen a csapatok erejüket mérhették össze.

Amíg izgatottan vártuk az eredményeket, megkérdeztünk pár diáknapozót arról, hogyan telt a hetük. Szinte mindenkitől pozitív visszajelzést kaptunk, de volt akinek a Nap fia, Hold leánya feladatai nem nyerték el a tetszésüket. A megkérdezettek kedvencei a Got Talent, a sportnap és a számháború voltak. Azt is elárulták, a hét végére rázódtak össze igazán a csapatok, a hét első felében még voltak kisebb-nagyobb vitáik.

A nyertes csapat

A vasárnap esti Krúbi-koncert előtt még a várva várt eredményhirdetés következett: a 28. Székelyudvarhelyi Diáknapok győztes csapata a Dynastival lett, a diákpolgármester-választást Péter Zsanett, a RetRoyals csapatának tagja nyerte.