Vedd és védd a helyit

A koronavírus nem csak egészségünkre, hanem a gazdaságra is hatással van, nagyon sok kis- és közepes vállalkozás kerülhet a csőd szélére a következő hetekben, hívta fel a Harghita Business Center a figyelmet március 19-ei bejegyzésében.

Ezért elindítottak egy honlapot, hogy segítsék azokat a helyi vállalkozókat, akik helyieknek adnak munkát és fizetést, és ebben az időszakban kifejezetten nehéz helyzetben vannak.

Hogyan segíthetsz?

Vásárolj tőlük. Úgy, hogy az adott szolgáltatást/terméket nem most, hanem csak néhány hónap múlva kapod meg, írják az oldalukon. A termékeket, szolgáltatásokat cserében minimum 10%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg.

A vásárlásból származó összeget a vállalkozók kapják meg, az utalványokat pedig a veszély elmúlta után lehet felhasználni, hat hónapon át.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 19-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!