Vasárnap megmutatja magát a tavasz

A tavaszt továbbra is a naptárban, nem a hőmérőkön kell keresni – fogalmaz a digi24 a következő hetek időjárásának előrejelzésénél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hidegebb lesz az átlaghőmérséklet a következő hetekben, mint az megszokott ebben az időszakban.

Az előrejelzés szerint csapadékos lesz a péntekünk, a csapadékra először hó formájában számíthatunk, de később, miután felmelegedik az idő akár 10 Celsius fokra, eső formájában. A hegyvidéken erős széljárásra és havazásra lehet számítani.

Az accuweather.com meteorológiai szakportál előrejelzése szerint Székelyudvarhelyen 7 Celsius fok lesz pénteken a csúcshőmérséklet, ez éjszakára fagypontra esik vissza, ugyanez igaz a szombati napra is, annyi különbséggel, hogy éjszaka még kevesebbet mutatnak majd a hőmérők. A szakportál vasárnapra nem jósol csapadékot, előrejelzésük szerint a hőmérsékleti értékek is magasabbak lesznek, elérik a 13 Celsius-fokos csúcsot. A felmelegedés nem tart sokáig, hétfőtől az éjszakai értékek újra fagypont körül alakulnak, míg nappal 5 és 10 Celsius-fok között. A szakportál szerint a hét első napjain sok csapadékra számíthatunk, a hét második felében kevésbé.