Városunk örményei és szimpatizánsaik, figyelem!

A székelyudvarhelyi Magyar-Örmény Kulturális Egyesület hosszabb kihagyás után szervez örmény este, amely során két előadást, és egy kiállítást szemlélhetnek meg a résztvevők. Az október 21-ei programra várnak minden udvarhelyszéki örmény származású, vagy az örményekkel szimpatizáló érdeklődőt a Városi Könyvtár olvasótermébe 18 órára. 

Az egyik előadás és a kiállítás témája a marosvásárhelyi Csiky család története, akik a 18. és 20. század között a vásárhely társadalmi életében fontos szerepet vállaltak, a “közösség kiemelkedő tagjai voltak, hozzátettek a város értékeihez, valamint jelentős vagyonnal rendelkeztek”. A Csiky családról Barabás Kisanna, marosvásárhelyi muzeológus, levéltáros tart előadást.

Az est során Szász Tibor-András felsősófalvi lelkész Merre tovább magyarörmények? című előadását is meghallgathatják az érdeklődők. Ennek apropója, hogy a Székelyudvarhelyi Magyarörmény Egyesület számára, 2011-es fennállása óta először, az elmúlt időszakban bekövetkezett egy kétéves kényszerszünet, így időszerűvé vált újra feltenni a magyar-örmény származás felvállalásának, örökségének, jövőjének kérdéseit.