Várod már az első havazást?

Az ország nagy részére érvényes, esőre, havazásra és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint szombat déltől vasárnap 17 óráig előbb az ország északnyugati térségeiben, majd fokozatosan mindenütt csapadékra kell számítani, amelynek mennyisége helyenként meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként. A hegyekben szinte mindenütt havazni fog, friss hóréteg képződik. Erdélyben és helyenként Moldvában, Munteniában, illetve Olténiában havas eső, havazás várható.

Az ország nagy részén megélénkül a szél, 40-50 km/órás, a hegyekben 60-70 km/órás széllökésekre kell számítani. A megszokottnál hidegebb lesz, szinte mindenütt fagypont alá csökken a hőmérséklet, áll még az Agerpres hírügynökség oldalán.

A weather.com adatai szerint péntek délutántól esőzésekre számíthatunk, amiket az éjszaka folyamán hózáporok követnek szombat délelőttig. Majd fagypont alá csökken a hőmérséklet szombat délután, az éjszaka folyamán pedig -4 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők.