Várnod kell, ha Magyarországra utaznál

Torlódások alakultak ki pénteken a román-magyar határon, írják az Agerpresen.

Az aradi határrendőrség képviselői a hírügynökségnek elmondták, hogy a külföldön dolgozó romániai vendégmunkások közül sokan most térnek vissza az itthon töltött szabadságuk után. Emellett számtalan román turista most utazik külföldre.

Délután fél kettő környékén arról számoltak be, hogy mindkét nagylaki határátkelőnél legkevesebb két órás a várakozási idő. A határrendőrség honlapja szerint délután három órára már félórásra csökkent Nagylak l-nél (3 sávon) a várakozás, Nagylak ll-nél még mindig 120 percre (6 sávon) becsülték a várakozási időt abban az esetben, ha valaki elhagyná az országot.

Ugyancsak várni kell a petei határátkelőnél, ott a frissebb információk szerint 60 perc alatt lehet átjutni, míg korábban 90 perc volt a várakozási idő itt. Urziceni-nél is csökkent 20 perccel, így 40 perc alatt lehet Magyarországra jutni. Érmihályfalvánál pedig még mindig 50 percet kell várni.

A forgalomfigyelő weboldalt itt találod, a gombok segítségével kiválaszthatod, honnan utazol hová, és azt is, hogy milyen járművel.

A kiemelt kép illusztráció