Várják haza a görögországi vonatbaleset román halottját

Várhatóan március 6-án, hétfőn hozzák haza a görögországi vonatbalesetben elhunyt 34 éves román fiatalember holttestét, hogy szülővárosában, Brăilán örök nyugalomra helyezzék – számolt be a Maszol.

A külügyminisztérium szombaton közölte, hogy azonosították annak a román állampolgárnak a holttestét, aki a február 28-áról március 1-jére virradó éjszaka veszítette életét. Ionuț C. 34 éves volt, és nem is azon a vonaton kellett volna ülnie, amely balesetet szenvedett.

Az előző szerelvénnyel szeretett volna Athénból visszatérni Szalonikibe, ám lekéste a járatot, miután sikeresen teljesítette a járművezetői vizsgát – tudta meg az Antena 3 hírtelevízió a fiatalemberhez közel álló forrásoktól. Utolsó telefonhívását is állítólag a vonatról ejtette meg, amikor egy barátjának arról számolt be, hogy az étkezőkocsiba tart, hogy ehessen valamit a hosszú nap után. Ezt követően már senki sem tudta felvenni vele a kapcsolatot. A baleset után mintegy négy nappal sikerült a görög hatóságoknak azonosítaniuk a holttestét.

A március 1-jére virradóra történt görögországi vonatkatasztrófában a hétfő reggeli információk szerint 57-en veszítették életüket, többségében diákok és több mint 80-an megsérültek. A nemzetközi sajtó szerint a balesetet, amelyben frontálisan összeütközött egy személyszállító és egy tehervonat a közép-görögországi Lárisza közelében, emberi mulasztás okozhatta, a felelős állomásfőnököt letartóztatták, a görög szállításügyi miniszter lemondott – írja a euronews.com. Athénban vasárnap ezrek tüntettek a vasúti közlekedés szervezetlensége miatt.

Kiemelt kép: Agerpres