Van már víz a Tábor negyedben

Szerdán reggel arra ébredtek a Tábor negyediek, hogy nem folyik víz a csapon, a Harvíz ivóvízszolgáltató értesítéséből kiderült, hogy ingadozott az áram kedd éjszaka, így szerdán ingadozott a víz is, de azt ígérték, 18 óráig megoldódik a probléma.

22-23 óra körül azonban több olvasónk is arra figyelmeztetett minket, hogy még mindig nincs víz a negyedben. Izsák Attila, a Harvíz igazgatója csütörtökön azt nyilatkozta portálunknak, hogy éjszka is dolgoztak még a helyreállításon, 4 óra körül kezdtél el feltölteni a hálózatot, csütörtök hajnali 5-6 órára lett víz a háztartásokban.

„Teljesen át kellett építeni az automatizálás részét, de sikerült, volt alkatrész, megtörtént” – magyarázta, hogy miért tartott ennyi ideig a szünet.

Hogy pontosan mi okozta a problémákat, még nem tudták megállapítani, csak annyit tudnak, hogy az áram miatt volt. A nyomásfokozó elektronikai része és egy szivattyú ment tönkre. Utóbbit csütörtök délután, az igazgatóval való beszélgetésünkkor még cserélték a Harvíz munkatársai a tartalékszivattyúra.