Van, ahol már lejártak a választások!

A fotót egy olvasónk küldte.

A sóvidéki településen arra ébredtek a helybéliek, turisták, vendéglátósok, bányászok, gombászok és más árusok, az útmenti bódékban az úszógumik, műgólyák, fürdősók és korondi cserépedények, hogy új polgármesterük van Nyágrus László személyében. Legalábbis az RMDSZ ezt állítja az óriásplakátján.

– Mi nem vettük észre, hogy lejártak volna a választások. Ennek ellenére megtörténhet, mert a kampányban elhangzottak szerint Parajd mindenben előrébb tart, mint mások – jelentette ki olvasónk, aki beküldte szerkesztőségünkbe a képet. Arra kért, hogy só köztünk maradjon, már így is meggyűlt a baja a helyi vezetéssel.

Nagy Imre Barna, az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltje a hír hallatán sóbálvánnyá meredt, a bányából érkező munkatársai csákánnyal vertek bele életet.

Megkérdeztük az utca emberét is Parajdon, ő mit tapasztalt a különös jelenségből. – Én ejsze emlékszek valamire. Kétszer is a kopaszra szavaztam. Csak tudnám, melyikre – sóhajtott alig Részegh Tamás. Ő úgy hallotta a minap a rádióban, hogy Székelyudvarhely annyira lemaradt a környező községektől, hogy a székely anyavárosban egy hónappal később kell legyenek a választások, mint az ország többi részén. De ez nem biztos. Ha fizetünk egy sört, sokkal megbízhatóbb lesz az emlékezete.