Valami épül a Kossuthon

Fotó: GÁL ELŐD

A Kossuth utcán egy faszerkezetű pavilon felállítására figyeltünk fel szerdán, április 21-én. A helyszínen Bölöni Ildikótól és Simon Mária Tímeától, a hivatal rendezvényszervező irodájának munkatársaitól megtudtuk, hogy nem csak ezt az egyet, további négy pavilont is felállítanak a nap folyamán és fotókiállítás nyílik ezekben a Föld napja alkalmából, az Orbán Balázs Fotóklub természetfotóinak válogatásából.

Az egyik szomszédos üzlet vezetője nem volt felhőtlenül boldog a pavilon felépítésének helyszínétől, de a rendezvényszervezők megnyugtatták, csupán két hétig maradnak az üzlete előtti járdán a faépítmények, eddig lesz tehát látogatható a Boly(on)gó névre keresztelt tárlat április 22-én, reggel 7 órától. A kiállítás szerkezetét első alkalommal használja a város, a későbbiekben még számos táralatot szeretnének ilyenképpen megszervezni akár nagyobb események kísérőprogramjaként – írják a szervezők a Facebook-eseményben.

Az építményekben 20 fotó lesz kiállítva: Balla Árpád Zoltán, Hadnagy Sándor, Kántor Tibor, Kibédi Sándor, Kovács Attila, Lőrincz L. Lajos, Moraru Norbert-P., Német-Deák Endre Róbert, Orbán Csaba, Dr. Szabó József, és Szabó Apor fényképei.