Vajon nyitva vannak?

Civil kezdeményezésből indult egy online lista azokról az udvarhelyi kereskedelmi egységekről, amelyek a koronavírus idején is nyitva tartanak. Kisebb élelmiszerüzletek, pékségek, gyerek- és játékboltok, különféle szolgáltatók, szaküzletek, de virágüzlet, könyvesbolt, kulcsmásoló, optika és autószerviz is bekerült már az összesítésbe.

Az itt elérhető online táblázatban a cím és a munkaprogram mellett néhol elérhetőséget is feltüntettek, amin lehet közvetlenül érdeklődni a boltosoktól. Ha tudsz olyan egységről, amely nyitva tart, de nem szerepel még a felsorolásban, írd meg hozzászólásban ehhez a Facebook-bejegyzéshez.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk. Élő hírfolyamot is indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!