Frissítve: Vajon mi lehet a táskában? (videóval)

Szokatlan látvány fogadhatta azokat, akik a vonatállomás fele sétáltak. Szerdán a délelőtti órákban rendőr- és tűzoltóautók sorakoztak a főútról az állomásra vezető macskaköveken kordonokkal, ide-oda sétálgató hatósági személyekkel és a közelben bámészkodó, kíváncsi lakosokkal együtt.

A bámészkodók egyre többen lettek 10 és 11 óra között, de közülük senki nem tudta, mi történt, mindenki a többiektől próbált valamit megtudni, sikertelenül. Egy dologban azonban egyetértettek: valami nagy dolog lehet, ha már egyszer SMURD, tűzoltóság, rendőrség, mindenki itt van.

Az egyik, helyszínt biztosító rendőrtől próbálok meg információkat megtudni először, de ő nem nyilatkozhat. Közben a helyi rendőrség Facebook-potszjának köszönhetően kiderül,

miért a nagy felfordulás.

Nem sokkal 9 óra után szerda délelőtt egy betelefonáló gyanús, gazdátlan táskáról értesítette őket. A rendőrség értesítette az illetékes hatóságokat, és néhányan a helyszínre érkeztek, lezárták a vasútállomás bejáratát, illetve a mögötte található parkolót, elterelve a gyalogos és autós forgalmat egyaránt.

A heylszínre két tűzoltóegység, a helyi rendőrség és a SRI szállt ki, az ISU közleménye szerint.
Fotó: MAGYARI Tímea

Mindenkit kicsit lesokkolt a hír először, de mivel nem igazán történt semmi látványos, és mivel úgy vélték, úgysem fogják egyhamar megtudni, hogy mi van a táskában, lassan szétszéledtek.

Egy gyanús fekete táskáról van szó

a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelősége (ISU) fél tizenkettőkor kiküldött közleménye szerint. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) átvette az ügyet, a tűzoltók csak  a helyszínt biztosítják, többet nem árulhatnak el, mondta el Alina-Maria Ciobotariu sajtószóvivő portálunknak.

A protokoll szerint a helyi rendőrség munkatársai nem nyúlhatnak hozzá, nem nézhetik meg egy táska tartalmát, ha nem ismerik annak az eredetét. Vártak egy picit a helyszínen, de nem jött utána senki, nem is tudott róla senki semmit. Így jelentették a protokoll szerint az illetékes hatóságoknak, a SRI-nek, mert nekik van arra hatáskörük, hogy egy táskát átvizsgáljanak, nyilatkozza Katona Lóránt, a helyi rendőrség munkatársa.

A táskát eltávolították az eredeti helyéről, mert a közelében autók parkoltak, a SRI tűzszerészei átvizsgálták. A táska üres volt, írta közleményben Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

Frissítés, 14 óra:

Megvan a táska gazdája! Egy 52 éves székelyudvarhelyi férfi veszítette el, közölte a rendőrségi szóvivő.

Kiemelt kép: SZABÓ Apor