Vajon lesz hó karácsonyra?

Jelentős lesz a hőingadozás a következő két hétben, csapadékra inkább a december 12-én kezdődő héten van kilátás, írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 12. és 25. közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben

ingadozó hőmérsékletre kell számítani a következő napokban, melyek során december 18-a és 20-a között süllyed a legmélyebbre a hőmérő higanyszála, ekkor nappal sem lesz melegebb 0-2 foknál, pirkadat előtt pedig akár mínusz 12 fok is lehet helyenként. Az időszak többi részében a szezonnak megfelelő időjárás várható, december 15-e és 17-e között határozottan magas hőmérsékleti értékekkel, 6-13 fokos maximumokkal és 0-4 fokos minimumokkal.

Székelyudvarhelyen

is hasonlóan alakul az időjárás, a kedd és szerdai maximum 2 Celsius-fokos hűvöst 15-étől 17-éig egy melegebb időszak váltja, 10 fok is lehet majd nappal. Ezután 1-3 fokra csökken a nappali maximum egészen karácsonyig, amikor megint felmelegedik 8 fokig az AccuWeather meteorológiai szakportál szerint.

Kedden, 13-án éjszka lesz a leghidegebb a következő két hétben, mínusz 10 fok, és 15-17-ei bőven fagypont feletti értékek után 18-ától ismét visszatérnek a mínuszok, és egész karácsonyig kitartanak.

Csapadék nem várható a következő két hétben az AccuWeather szerint, hóesésre is csupán egy nap, 17-én lehet számítani.