Vajon elég lesz a kávé?

Rendhagyó módon egy szerdai napra, május 22-én 9 órától hívta össze a polgármester a rendes havi tanácsülést, amelynek napirendjén összesen 33 pont szerepel – tudtuk meg Zörgő Noémi sajtószóvivőtől. A helyi tanács több fontos ügyben is döntést kell, hogy hozzon.

Újra terítékre kerülnek a korábbról elmaradt költségvetési számadások és egy vitatott utcanév is, külön érdekesség, hogy a városi strand működtetőt cserél, illetve a kutyatartásról és -sétáltatásról, egyáltalán a városi park használatáról szabályzatot fogadnak el.

A dokumentumokból ítélve nagy földterületek cserélnek gazdát  a város dombos oldalain, és az is kiderül, hogy mennyi bért kell, hogy fizessen a város az egyházaknak a gimnázium és a református kollégium épületéért, illetve mennyit forgat vissza a diákoknak ösztöndíj formájában.

Továbbá tisztáznák annak a területnek a jogi helyzetét, amelyen a cekendi szeméttelep fekszik, sorra kerül a Szentjános utca és a II. Rákóczi Ferenc utca 40. szám alatti ingatlan városrendezési terve, újabb lépéseket tesznek a hőszigetelésre váró tömbházak, a szolgálati lakások, az idősek foglalkoztatási központjának érdekében, és elindulhat a kisiparos inkubátorház projekt.

A részletekről szerdán jelentkezünk.