Vágó Attila az új vezetőedző

Fotó: 3100.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy távozott a Vasas Femina éléről Andrási Alexandru Csaba brassói szakember, és a klub bejelentette, Vágó Attila lép helyére.

„Andrásival nem bontottunk szerződést,

eddig tartott a megállapodás, amit nem folytattunk. Eleve februárban úgy beszéltük, hogy lesz egy fél év, és ha minden rendben van, plusz egy év, ő kérte, hogy akkor legyen fél év, és decemberben beszéljük újra. Nincsen különösebb oka, mindent összerakva arra jutottunk, hogy ennyi fog beleférni egy csomó apróság miatt, például, hogy a szövetséggel is szerződésben van, ezek lényegtelen dolgok a nagyközönség számára. Szakmailag nem tudok kivetnivalót mondani, mert eredményes volt, de nem minden az eredmény. Fontos az, hogy a hátulról érkezők fejlődjenek, mert hozunk ugyan egy-két játékost, de zömében a helyiekre alapozunk” – mondta el megkeresésünkre László Béla klubelnök.

A fiatal játékosok beépítése, ahogy eddig is, cél a Vasas Femina számára. „Attila is megértette, és elfogadta, ezért is döntöttünk amellett, hogy ő vigye tovább, amit jól csinált Andrási, amit meg nem, azon próbáljunk javítani” – tette hozzá az elnök.  

A salgótarjáni születésű Vágó Attila neve Székelyföldön inkább a férfi nagypályás labdarúgáshoz köthető, hiszen a múltban a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda csapatát is irányította – írja közleményében a csapat. László Bélától megtudtuk a Vasas Femina sem ismeretlen a magyarországi szakember számára, hiszen a SzFC edzőjeként besegített a csapatnak.

Vágó Attila

számára a női labdarúgás sem ismeretlen terep. Többek között a Videoton, a Diósgyőr, a Szolnok és a Békéscsaba élén is megfordult szakember edzőként 2007 márciusa és 2013 novembere között két időszakban 42 válogatott mérkőzésen irányította a magyar labdarúgó lányok legjobbjait. „Ráadásul a labda sem esett messze a kapufájától, lánya, Vágó Fanny, több mint százszoros magyar válogatott, ötszörös magyar bajnok és kétszer az év női labdarúgójának választották Magyarországon. Jelenleg a Fradiban rúgja a labdát” – írja a székelyudvarhelyi csapat január 15-én, szerdán közzétett bejegyzésében.

Az edzővel egyelőre féléves szerződést írt alá a csapat. Ő már össze is állította edzésterveit, de csak február elején csatlakozik a klubhoz, addig Székely János tartja az edzéseket, majd Nagy Sándor erőnléti edzővel folyik a felkészülés.

A dobogós hely megfogható,

és kiemelten szeretnének odafigyelni a kupára is, de ez még függ a játékosmozgástól. Ha fontos játékosok esnek ki a keretből, kérdés, hogy sikerül-e, egyáltalán akarják-e őket pótolni, vagy inkább már elkezdik előkészíteni az új szezont.

Az átigazolási időszak január 21-én kezdődik. László Béla csupán annyit árult el, hogy lesz egy érkező, de a kilétét még nem fedte fel, mert korábbi klubjával még nincsen megegyezve a Vasas.