Utoljára száll a kakukk fészkére

Utolsó alkalommal viszi színpadra a Száll a kakukk fészkére című előadást a Tomcsa Sándor Színház társulata.

Azelőadást az idei évadban utoljára április 24-én, hétfőn este 19 órától láthatja a közönség, az előadás alatt 2 éves kortól gyermekfelügyeletet biztosítanak. A szolgáltatás ingyenes, de előzetesen fel kell iratkozni – emlékeztetnek a színház Facebook-oldalán.

A helyfoglalásért és jegyek vásárlásáért a jegypénztárat lehet hívni a 0743.212.131-es telefonszámon hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között. Addig is az előadás interaktív műsorfüzetét, a Margót lehet „lapozgatni”, plusz információkat begyűjteni. 

A Száll a kakukk fészkére Ken Kesey és Dale Wasserman drámája, amelyet Bátki Mihály fordított le magyarra. A mű cselekménye egy elmegyógyintézetben játszódik, ahol a hétköznapok kontrollált és kiszámítható egymásutániságát egy új páciens érkezése zavarja meg. McMurphy faragatlan, de élettel teli viselkedése a feje tetejére állítja a megszokott viszonyokat, merészen áthágja az intézmény szabályait, lázad és provokál. Ő az egyetlen, aki még nem törődött bele a helyzetébe. A többi beteg lassan vezetőként tekint rá és lelkesen bátorítják az elnyomó rendszer szimbólumává vált Ratched nővér elleni harcában. A tétek egyre nőnek, a remény egyre veszélyesebb, míg lassan kirajzolódik az ember alapvető kiszolgáltatottsága és tehetetlensége az elnyomó gépezettel szemben.

Kiemelt kép: Tomcsa Sándor Színház Facebook-oldala.