Utoljára a mi kis városunkban A mi kis városunk

Valószínűleg utoljára lesz látható a Tomcsa Sándor Színház előző évadának előadása, A mi kis városunk Székelyudvarhelyen kedden, október 15-én, 19 órától. Thornton Wilder nagysikerű drámájára a színház jegyirodájában (tel.: 0266-212131, 11-14, 15-17 órák között) és a www.biletmaster.ro oldalon lehet elővételben belépőt kapni.

Október 24-én pedig A mi kis városunk  a 29. Országos Színházi Fesztiválon (FNT) Bukarestben vendégszerepel. A Vladimir Anton rendezte előadást a fesztivál nézői október 24-én, a Bulandra Színház Liviu Ciulei termében tekinthetik meg 18 órától.

“Átlagos emberek egy átlagos városban, élik az életüket, sürögnek, forognak, figyelik az évszakok váltakozását. A tejes fiú hatkor kel, a gyerekek nyolckor mennek iskolába, az asszonyok pletykálnak, a férjek gyepet nyírnak. Így telik el nap nap után. Van olyan, aki felfogja az élet örömét, minden egyes percben? Csak szentek és költők talán. De ebben a történetben van egy Rendező is, ő átlátja az egészet, ismeri a múltat és érti a jövőt. Csak a Rendező érti az életek jelentéktelen kis pillanatainak szépségét, mélységét, pótolhatatlanságát. És, hogy ezekből mit mutat meg nekünk? Az kiderül minden este a Színházban” – olvasható az előadás szinopszisa a színház közleményében.

Szereplők

Rendező: Barabás Árpád
Webb szerkesztő úr: Dunkler Róbert
Webbné: László Kata
Gibbs doktor: Szűcs-Olcsváry Gellért
Gibbsné: Bekő Fóri Zenkő
George Gibbs: Jakab Tamás m. v.
Emily Webb: Kőmíves Boróka/Nagy Xénia-Abigél
Rebecca Gibbs: Kőmíves Boróka/Nagy Xénia-Abigél
Simon Stimson: Pál Attila
Howie Newsome: Esti Norbert
Soamesné /Willard professzor: Pál-Varga Márta
Warren rendőr: Tóth Árpád
Súgó: Pásztor Márk
Kislány: Dunkler Helka m. v.
Wally Webb: Dunkler Krisztián m. v.
Joe Crowell: Szűcs-Olcsváry Zete m. v.
Si Crowell: Szűcs-Olcsváry Zámor m. v.

A Balázs Ferenc Vegyeskar tagjai: Bíró Edith, Tóti Ágoston, Crețu Mária, Both Emese, Szőts Gabriella, Nagy Katalin

Diákok: Márton András, György Laura, Birtalan Alexandra, Jenei Bence, Bereczki-Orbán András, Bereczki-Orbán Péter, Lukács Lilla, Balázs Ádám, Gudor Hunor, Pálfalvi Eneh, Tódor Erika, Péter Mónika, Gelei Erika, Barabás Ágnes, Szőcs Réka, Tifán Gellért, Asztalos Ágota

Élőzene és hangeffektusok: Barabás Árpád (ének), Pál Attila (zongora, hegedű, bendzsó, nagybőgő), Esti Norbert (ének, dobok, zongora), Pásztor Márk (gitár, bendzsó), Tóth Árpád (nagybőgő), Márton András (zongora)