Ütközött két autó Szentegyháza és Lövéte között

A balesetre csütörtök délelőtt 10 órakor hívta fel a figyelmet a sürgősségi esetek megyei felügyelősége (ISU). Első értesüléseik szerint hárman szenvedtek sérülést, egyikük az autóban rekedt, ezt később négy sérültre javították, közülük kettőt kellett az autóból kimenteniük az udvarhelyi hivatásos és a szentegyházi önkéntes tűzoltóknak.

Kiemelt kép: Ilyés Emese; beágyazott kép: Tókos Zoltán.

Az álló forgalom miatt a balesetet az udvarhelyszéki sofőrök Facebook-csoportjában is jelezték, az ütközés helyszínéről egy olyan fotót is feltöltöttek, amelyen látszik, hogy frontálisan ütközött a két személyautó.

A 9 óra 50 perc körül bekövetkezett baleset úgy történt, hogy a 24 éves máréfalvi sofőr Szentegyháza Lövéte felőli bejáratánál egy mikrobusz előzésébe kezdett, és így szembe találta magát azzal az autóval, amelyet a 20 éves lövétebányai sofőr vezetett – közölte Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

A két, súlyosabban megsérült utas a szabályosan közlekedő piros autóban ült: a 40 éves szentegyházi férfi az anyósülésen, a 20 éves lövétei nő pedig hátul. A másik (szürke) autóban a jelek szerint egyedül a sofőr volt. A két sofőr látszólag enyhébb sérüléseket szenvedett, mondta még a szóvivő.

Az ISU szerint a sérülteket a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították rohammentővel.