Utánajártunk, mikor húzhatsz korcsolyát

Esőben locsolják a régit és betonozzák az újat. Picit csúszik a jégpálya megnyitója.
A szerző felvételei

Mikulásra ígérték az új helyre költözött jégpálya megnyitóját, és nekifogtak a strand területén a lefödés építéséhez – ezt adtuk hírül november közepén. Nos, Mikulás napja eljött, de azóta sem kaptunk hírt a városházától, ezért fogtam magamat és meglestem, hogyan állnak a munkálatokkal.

Előbb a strand felé vettem az irányt és meglepődve konstatáltam, hogy a zuhogó esőben betonozzák a tetőszerkezethez szükséges alapot. Elszántságból nincs hiány, az biztos. Így néz ki a telep most:

Év végéig szemmel látható fejlődést akartak látni a városházától, és úgy néz ki, mindenképp össze akarják hozni. Idén már biztosan nem lesz meg a lefödés, ezt ők is belátták, különben nem költöztették volna a pályát új helyre, ahova sietek.

A szabadtéri jégpálya körvonalai már messziről látszanak a sétatéren, picit meg is nyugszom, hogy nem hiába jöttem. Ahogy közelebb érek, akkor veszem észre, hogy éppen locsolják a pályát, ami laikus szemmel nézve készen is áll, hogy fogadja a korcsolyázókat.

Már csak időjárás kérdése, de elvileg pénteken megnyílik a pálya – árulja el a karbantartással megbízott cég embere. A biztonság kedvéért még felhívom a városházát, ahonnan már csak megerősíteni tudják a jó hírt:

ha minden jól megy, pénteken este hatkor valóban megnyitják a pályát, és ingyenes lesz a belépő.