Üres a kórház intenzív osztálya

2020 márciusa óta először van száz alatt a napi új koronavírusos esetek száma az országban, és biztató ez akkor is, ha a hétfőn jelentett számok a vasárnap elvégzett kevesebb tesztnek köszönhetően mindig alacsonyabbak.

A megyében sem jelentenek sok új esetről, péntek óta mindössze kettőről, és vasárnap óta nem is diagnosztizáltak új fertőzést. Ennek köszönhetően a megye fertőzöttségi aránya is nagyot csökkent, illetve látványosat zuhant a házi karanténban lévők száma is: egy héttel ezelőtt 339-en voltak, mára 112-en.

Az udvarhelyi kórház is jó hírrel szolgált szombaton: 2020. május 16. óta ez volt az első olyan nap, amikor üresek a koronavírusos betegnek fenntartott ágyak az intenzív terápiás osztályon. További jó hír, hogy ez azóta is így maradt. A megyében kórházban kezelt 21 koronavírus betegből 9 van az udvarhelyi intézményben, és a városunk fertőzöttségi aránya 0 ezrelék – írja a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi kórház június 7-én, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

 

Székelyudvarhelyen

Â